NRK Meny
Sommerpudding med vaniljesaus

Litt vanskelig å få sommerpuddingen fint ut av formen, men med litt ekstra pynt og vaniljesaus går det bra.

Foto: Fra tv-serien Hoffretter / DR

Sommerpudding med vaniljesaus

Sommerens friske bær er fint pakket inn i brød, og servert som en pudding med vaniljekrem.

Slik gjør du

Bland gjerne bærene etter smak og sesong.

Rens alle bærene og kok dem opp med sukker og en spiseskje vann. Kokes i tre minutter. Avkjøl bærblandingen.

Kle en puddingform innvendig med brødskiver uten skorpe, og hell bærblandingen i. Avslutt med et lag brødskiver. Settes i kjøleskapet til puddingen har satt seg. (Cirka 24 timer).

Server med crème anglaise.

Crème anglaise

Melk, fløte og vaniljefrø kokes opp under omrøring. Pisk eggeplommer og sukker til en jevn masse. Hell den varme melkefløten i en tynn stråle i eggemassen. Når alt er blandet helt sammen helles det tilbake i gryten og varmes opp til kremen tykner (cirka 84 grader). Bruk lav/middels varme og rør hele tiden med en deigskrape. Avkjøl sausen, og så er den klar til servering.

Tips

Crème anglaise (fransk for «engelsk krem») er en kremet saus av sukker, eggeplommer og varm melk, ofte smakstilsatt med vanilje. Den brukes i desserter. (Kilde: Wikipedia)

Kilde: Fra tv-serien Hoffretter/DR