Laster innhold, vennligst vent..

Sommerkake med marengs og jordbær

Desserten med jordbær og marengs smaker virkelig sommer, mener Sara Begner.

Slik gjør du

Marengs

Sett ovnen på 150 grader.

Pisk eggehvitene til skum med ei spiseskje sukker. Hell resten av sukkeret og fem spiseskjeer vann i en kjele. Kok opp og la det koke til det blir seigt, men ikke brunt. Konsistensen skal minne om sirup.

Hell sirupen i eggehvitene mens du visper. Visp lenge – helt til marengsen er romtemperert. Spre massen i en runding, med rundt 25 centimeter i diameter, utover ei bakepapirkledd steikeplate. Sett plata i den varme ovnen.

Når marengsen har stått i en time, strør du over mandlene, og lar den stå i enda 15 minutter. Avkjøl marengsen.

Fyll

Visp crème fraîche i kjøkkenmaskin slik at den blir hard. Riv skallet fra en sitron, og bland det i crème fraîche sammen med vaniljesukker og sukker.

Bre massen utover den kalde marengsbunnen og legg over jordbærskiver. Ha litt mynte eller sitronmelisse på toppen.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT