Slik gjør du
Vask skjellene i kaldt rennende vann. Fjern ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg når du «kakker» på dem.
Fres finhakket hvitløk og sjalottløk i en kjele med olivenolje. Ha i skjellene og la det surre litt før du heller over vinen. Legg på lokk og la det koke til skjellene har åpnet seg.
Sil kraften over i en ny kjele og plukk ut skjellmaten. Spar gjerne noen hele til pynt. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Kutt fisken i store terninger. Rens grønnsakene og kutt dem i tynne skiver og små buketter. Smelt 2 ss smør i en kasserolle, ha i grønnsakene og la det frese litt under omrøring. Krydre med salt og pepper. Tilsett 1 1/2 dl vann og la det koke til grønnsakene er nesten møre.
Hell kraften fra grønnsakene over i skjellkraften. Tilsett fløte, kok opp og la det koke til sausen tykner noe. Visp inn smøret, lit etter litt, og smak sausen til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Legg fiskebitene ned i sausen og la dem trekke noen minutter. Tilsett skalldyrene og grønnsakene, la det hele trekke/syde et par minutter til.
Tips
Pynt med skjell, dryss over urter og server med godt brød.
Se også: