NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Solkokosboller

Søt gjærdeig med kokos. En smidig deig som lett lar seg forme, med spennende smak av kokos.

Slik gjør du

Smuldre gjæren i bakebollen.
Smelt smøret og hell i melken og la det bli fingervarmt.
Slå litt over gjæren og rør til den er oppløst.
Hell i resten av væsken.
Tilsett egg, sukker, kokos og mel til deigen blir passe fast.
Elt til den slipper bollen, dekk til med plast og la den heve på lunt sted i omtrent 30 minutter.

Etter at deigen er hevet has den på bakebordet.
Elt deigen til en pølse og del den i ca. 20 emner.
Trill boller.
Lag en fordypning i hver bolle og legg i ca. 1 ss ferdig vaniljekrem.
Legg dem på bakepapir eller smurt plate.
Dekk til med plast og hev på lunt sted ca. 30 minutter.

Pensle bollene med sammenpisket egg og stek dem.
Avkjøl på rist.