Slik gjør du
Kok opp vann og salt med litt rå rødkål eller løkskall. Bruker du rødkål, får du en lyseblå marmorering på egget. Hvis du velger løkskall, blir det gul marmorering.
Kok eggene i vann i 20 minutter. Bank dem lett mot kjøkkenbenken så skallet revner. Legg eggene i saltlaken. Eggene skal ligge i laken i minst tre dager. Men de kan godt ligge der en uke.
Når eggene skal spises pilles skallet av. Eggene deles i to og plommen tas ut. I hulrommet legges en liten skje sterk sennep, litt eddik, litt olje, litt engelsk saus (f.eks. worcestersaus) og eventuelt litt tabasko. Den halve plommen legges tilbake. Eggene spises i en munnfull og skylles ned med en kryddersnaps.
Varianter av soleggfyll
Alle ingrediensene til enten asiatisk eller mexicansk soleggfyll blandes. En teskje av blandingen has i hvert halve solegg.
Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR