Laster innhold, vennligst vent..
Sjokolade og solbær

Solbær-sjokoladekremen ser du nærmest kamera.

Foto: DR

Solbær-sjokolade-krem

Denne desserten kan du serveres som egen dessert. Men de to brødrene i TV-serien Munter mat skal imponere og har med crème brûlée med solbær og solbærsorbé også.

Slik gjør du

Solbær-sjokolade-krem
Myk gelatinen i kaldt vann. Hakk sjokoladen og ha den i en skål. Kok opp halvparten av fløten. Klem overflødig vann ut av gelatinen. Smelt gelatinen i den varme fløten. Hell den varme fløten gjennom en sil over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Ha i solbærpureen. La alt avkjøles litt.

Visp i mellomtiden andre halvdel av kremen. Vend inn et par skjeer av kremen i sjokolade-solbærblandingen først, så resten av kremen. Ha kremen i små skåler. La den bli helt fast i 2-3 timer i kjøleskap. Når kremen skal serveres dyppes skålene i varmt vann, så kremen slipper.

Solbærsifon
Kok solbær med vann og sukker. Kjør til puré i blender. Passer det gjennom en sil. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Bland den med den varme solbærpureen. Passer det igjen gjennom en sil.

Kjøl den ned litt. Ha blandingen på sifonflaske og bruk to gasspatroner. Rist godt og spray litt i en bolle for å se at det er fast skum som kommer ut.

Sjokolade-tuiles
Rør smør og sukker lett og tilsett mel og kakao. Smør massen tynt ut i sirkler eller streker på bakepapir og bak i ovnen i ca. 6-8 minutter ved 150 °C. Mens de er varme kan de formes. Oppbevares i en lufttett beholder, ellers kan de lett bli myke.

Tips

|

| | |

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR