Softis med karamellsaus
Foto: SVT

Softis med karamellsaus

Denne desserten er din beste venn! Når du plutselig får lyst på is kan du lage denne veganske softisen på null komma niks.

Slik gjør du

Karamellsaus

Ha alle ingrediensene i en blender og miks til du har en helt jevn karamellsaus. Sett den til side til vaniljeisen er ferdig.

Vaniljeis

Legg frosne bananer i skiver sammen med vaniljepulveret i en food processor og miks til du har en luftig softis-lignende konsistens.

Ha isen i skåler og server med en gang med karamellsaus og eventuelt noen kakaobiter.

Hvis det er noen minutter til servering er det best å sette skålene i fryseren den lille stunden. Isen smelter fort i romtemperatur.

Tips

  • Oppbevar bananer i skiver i fryseren, så har du når det trengs.
  • Godt modne bananer med svarte prikker passer best. Redd dem fra å bli kastet ved å fryse dem.
  • Smaksett gjerne isen med for eksempel kakaopulver, frosne bær, hakkede nøtter, super foods osv.

Kilde: Elenore Bendel Zahn og Karoline Jønsson i TV-serien «Vegetarretter»/SVT