Kokos-scampi med honning, soya og lime.

Kokos-scampi med honning, soya og lime. En eventyrlig blanding.

Foto: Ingvill Bjorland

Spicy scampi med kokos, honning, soya og lime

Denne sofistikerte og koko-deilige scampiretten med kokos fikk jeg servert langt inne på Finnmarksvidda. Etter en time med snøskuter åpenbarer en liten koselig hytte seg. Der serverer globetrotter og matelsker Sander Jakola meg min nye favoritt.

Slik gjør du

Før du begynner på stekingen, kutt og klargjør alle ingrediensene.

Start med å frese hvitløk, chili, løk, ingefær med 1 ss smør i to-tre minutter.

Tørk scampien godt og stek et par minutter på hver side.

Så tar du i kokosmelk, soyasaus, honning og 2 ss smør. Rør om og la det putre litt.

Rør i spinaten og sukkerertene, og like etterpå finhakket brokkoli.

Vent med skall og saft av lime og basilikum til helt mot slutten.

Bland inn ferdigkokt tagliatelle, og smak til med salt og pepper.

Voilá.

Urtesmør med hvitløk

Urtesmør på nybakt brød er perfekt til denne retten.

Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid, så det er litt mykt.

Bland i finhakket hvitløk og basilikum - og krydderet.

Lag gjerne urtesmøret på forhånd, og ta det ut av kjøleskapet en times tid før måltidet.

Lag gjerne urtesmøret på forhånd, og ta det ut av kjøleskapet en times tid før måltidet.

Foto: Ingvill Bjorland / NRK

Tips

Tørk scampien godt på forhånd. Hvis den er for våt, kan retten bli litt for tynn. Avpass i tilfelle med 1 eller 2 ts. maisenna.

Kilde: Sander Jakola