NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Snegler

Escargots, som er det franske ordet for snegler, er mitt første møte med det fine kjøkkenet som 10-åring, forteller Paul Svensson.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Snegler på to måter

Snegler kan tilberedes på mange forskjellige måter. Paul Svensson gjør det på to måter. Den klassiske i sneglehus og en litt mer raffinert som en «pithivier» i butterdeig. Begge er laget på samme grunnoppskrift.

Slik gjør du

Grunnoppskrift på snegler

Kok opp vin, buljong og krydder. Legg i sneglene og la dem trekke i minst en time. Sil av og ta vare på buljongen i fryseren eller kok den til suppe.

Brødsmør

Kjør alle ingrediensene i en matmølle.

Klassiske snegler på mammas vis

Ha en liten klatt smør i åpningen av sneglehuset. legg i en snegle. Avslutt med en liten klatt smør. Gratineres rett før servering på 220 °C med åpningen på sneglehuset opp. Bruk al-folie eller klassiske snegletallerkener for at sneglehusene skal ligge rett vei i ovnen.

Snegler «pithivier» med skogsopp

Stek gulrøtter med sjalottløk og sopp til fin farge. Bland inn sneglene. La det avkjøles. Bland inn smøret.

Kjevle ut butterdeigen (1-2 mm tykk) og del i to. Legg en god klatt fyll i midten og den andre halvparten av butterdeigen over. Form butterdeigen rundt fyllet. Trykk kantene med en gaffel og stanse ut med f.eks. et glass.

Pensle pithivieren med eggeplomme blandet med melk. Gratineres ved 220 °C til fargen er fin og deigen sprø, ca. 10 minutter.

Serveres med en syrlig bladsalat. Har du litt stekesjy eller vinsjy er det godt til.

Tips

Snegler «pithivier» med skogsopp

Snegler med skogsopp i butterdeig.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE