Lise Finckenhagen frister oss med stekt torsk, potetmos med oliven, stekt sopp og rødvinssaus.
Skreimølje
Men først skal vi se på den tradisjonelle måten å servere skrei på. Fersk skrei, lever, rogn og kokte poteter blir til et festmåltid.
- OPPSKRIFT: Torsk med lever og rogn
- OPPSKRIFT: Sandefjordsmør
- OPPSKRIFT: Skreimølje
- OPPSKRIFT: Skrei med eggesmør
Stekt skrei med potetmos
Den flotte ryggfileten av skrei kan godt stekes og serveres med potetmos. Våre kokker gjøre det på flere ulike måter. Både tilbehør og potetmosen kan varieres i det uendelige.
- OPPSKRIFT: Skinnstekt skreirygg med selleri- og potetstappe og baconsmør
- Flere oppskrifter fra Lise Finckenhagen
- OPPSKRIFT: Pannestekt skrei med potetkrem og syrlig hjertesalat
- Flere oppskrifter fra Kjartan Skjelde
Skrei med gravlaks og løksaus
Oliventrukket skrei
Salat med torsk og sitron
Torsketunger
Torsketunger skal sprøstekes og dyppes i en god saus. Den største forskjellen på disse fire oppskriftene er sausen.
- OPPSKRIFT: Torsketunger med hjemmelaget remulade
- OPPSKRIFT: Karristekte torsketunger med crème fraîche-dipp