NRK Meny
Slik baker du smultringer.

VIDEO: Ingrid Espelid Hovig delte sine smultringtips med TV-seerne i programmet Midt i julestria i 1992.

Smultringer

Smultringer er i Norge en tradisjon å bake i adventstiden, men det er også en småkake som mang en bestemor gjerne lager i resten av året også.

Slik gjør du

Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør.

Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.

Bak deigen ut til en én centimeter tykk leiv på en godt melet flate. Bruk en smultringstikke til å lage ringene.

Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 grader. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.

Tips

Smultringer
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

De små rundingene som blir til overs etter at man har stanset ut smultringene, kan også stekes i smulten. Fyll dem gjerne med litt syltetøy som sprøytes inn, og rull dem i melis. Nydelig!

Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter