NRK Meny
Smuldrepai med stikkelsbær
Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Smuldrepai med stikkelsbær og cashewnøtter

Klipp av den lille dusken på stikkelsbærene, og bland bærene med sukker og sitronskall. De blir til en søt og sur pai med frisk smak. Oppskrift er fra TV-serien Hygge i Strömsö.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. Bland stikkelsbær, sukker og sitronskall. Ha blandingen i små smurte ildfaste porsjonsformer eller i en smurt paiform.

Lag smuldredeigen ved å blande mel og smør i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Tilsett sukkeret og arbeid ingrediensene sammen til en smuldredeig. Rør inn hakkede nøtter. Legg blandingen med skje over stikkelsbærene.

Stek midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til smuldredeigen har fått en fin gyllenbrun farge. Stikkelsbærpaien serveres med en klatt vispet krem.

Kilde: Malin Båtmästar i TV-serien Hygge i Strömsö, YLE