Smuldrepai med frukt og raw vaniljesaus

Denne smuldrepaien kan spises med god samvittighet.

Foto: SVT

Smuldrepai med frukt og raw vaniljesaus

Dette er en «Ta det du har»-pai, hvor du kan blande steinfrukter og bær etter sesong. Til paien serveres verdens enkleste vaniljesaus.

Slik gjør du

Ta ut kjernen i epler og pærer og skjær i biter. Varm opp olje i en stekepanne som tåler ovnsvarme, og fres eple- og pærebitene til de begynner å mykne. Tilsett honning og kanel, og fres i enda et par minutter.

Bland sammen alle ingrediensene i smuldrepaien i en skål, utenom saltet.

Topp den stekte frukten med bjørnebær og smuldredeigen. Avslutt med å strø flaksalt over. Bak i ovnen på 175 grader i cirka 20 minutter.

Rå vaniljesaus

Bløtlegg cashewnøttene i vannet i minst fem timer. Tilsett vaniljepulver og dadler uten kjerne. Miks til en slett saus.

Kilde: Elenore Bendel Zahn og Karoline Jönsson i TV-serien Vegetarretter