Smuldrepai med bjørnebær og karamellsaus

Smuldrepaien blir ekstra god med karamellsaus på toppen.

Foto: SVT

Smuldrepai med bjørnebær og karamellsaus

Saltet balanserer syren og sødmen i denne paien. Og den salte karamellsausen med lavendel må du prøve, om ikke til paien så bare til vaniljeis.

Slik gjør du

Pai

Rist bærene med melis og potetmel og legg i en ildfast kakeform.

Bland sammen de resterende ingrediensene, gjerne med hendene, og strø smulene over bærene. Sett paien midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Salt karamellsaus med lavendel

I mellomtiden lager du karamellsausen. Start med å karamellisere sukker i gryten. Tilsett kremfløte og honning som du lar koke opp og ha i lavendelen. La sausen hvile i et par minutter og sil av lavendelen. Miks salt og smør inn i karamellsausen med en stavmikser.

Ta ut paien og server med vispet crème fraîche og lavendelsaus.

Kilde: Jimmy Brorsson i TV-serien Sommermat i Falkenberg