Slik gjør du
Paibunn
Lag først paideigen. Bland sammen mel, melis og smør. Tilsett eggeplommen og kna deigen sammen. Pakk deigen i plastfilm og legg den i kjøleskapet i ca. 30 min.
Kjevl ut deigen og legg den i en paiform. Prikk deigen lett med gaffel og stek paibunnen i ca. 15 minutter på 180 grader til den er gyllen.
Blåbærfyll
Bland blåbær, syltetøy og potetmel og bre blandingen over paibunnen.
Smuldreblanding
Bland ingrediensene i smuldremassen og smuldre blandingen på toppen.
Stek paien i ca. 20 min på 180 grader.
Vaniljesaus
Vaniljesausen lager du ved å koke opp melk, fløte, vanilje og 1/3 av sukkeret. Visp resten av sukkeret sammen med eggeplommene. Hell den varme melkeblandingen i eggene forsiktig mens du rører. Varm forsiktig opp igjen til sausen tykner. Sil sausen og avkjøl.
Tips
Vil du lage pai med både bunn og smuldrepai? Prøv Lise Finckenhagens oppskrift på blåbærpai.