NRK Meny
Smørstekt torsk med spinatkrem, stekt spinat og ferskpoteter

Torsken ligger på grønn spinatkrem og stekt spinat.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Smørstekt torsk med spinatkrem, stekt spinat og ferskpoteter

Tareq Taylor bruker nye spinatblader både til en grønn spinatkrem og som stekt spinat. Begge deler serveres til stekt torsk og nye poteter.

Slik gjør du

Kok potetene og ta vare på ca. 1/2 dl av kokevannet.

Bland sammen litt mindre enn halvparten av spinaten med vannet fra potetkokingen, 0,75 dl kaldpresset rapsolje, salt og pepper. Kjør med stavmikser til pureen er helt glatt. Settes til side.

Fres stjerneanis og finhakket hvitløk i 1-2 ss rapsolje til hvitløken har fått en lett gyllenbrun farge. Legg i spinaten og fres raskt. Smak til med salt og pepper.

Skjær torsken i porsjonsstykker. Gni skinnet med litt olje. Varm opp stekepannen ved høy varme og ha litt flaksalt i pannen. Legg i fisken med skinnet ned og stek til det har fått fin farge. Legg i smøret og snu fisken. Fortsett å øse smeltet smør over torsken så den blir fin og gyllenbrun på alle kanter.

Server fisken med spinatkrem, frest spinat og ferskpoteter som først vendes i dill, karse, løkurt og sitronsaft.

Vel bekomme!

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT