Laster innhold, vennligst vent..
Smørstekt søtpotet med mandelkrem

Topp søtpoteten med nydelige blomster, så blir gjestene ekstra imponert.

Foto: Eva Robild / SVT

Smørstekt søtpotet med mandelkrem

Denne lille herligheten egner seg godt som en liten forrett til et større festmåltid.

Slik gjør du

Mandelkrem

Riste mandlene i stekepannen, eller i ovnen på 160 grader i cirka 12 minutter, til de har fått fin farge. Legg mandlene og oljen i et høyt glass og miks med stavmikser til en slett krem.

I et nytt glass visper du sammen eggeplommen og vannet med stavmikseren. Tilsett mandelkremen sakte i en jevn stråle til du har en tykk og fin krem. Tilsett eventuelt mer vann om kremen blir for tykk. Salt etter smak.

Smørstekt søtpotet

Vask og del søtpoteten i fire like store deler. Stek søtpoteten i smøret på middels varme sammen med litt salt. Øs smøret over poteten konstant, slik at den blir brunet overalt i cirka 10–15 minutter. Den skal bli myk med en liten kjerne i midten.

Ta søtpoteten ut av pannen og legg på et fat, eller en tallerken. Legg på smult og strø over valmuefrø.

Varm opp løken forsiktig i smøret i cirka 3 minutter. Tilsett eddik og la det koke inn i cirka 30 sekunder. Salte etter smak.

Legg opp søtpoteten på tallerkener sammen med mandelkremen, løk og garnityr. Topp retten med rikelig med blomster.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT