Smørstekt makrell med chili og ingefær

Makrell med sommerkål og asparges. Grønnsakene smaksettes med ingefær, chili og gressløk.

Slik gjør du

Kok aspargesen i litt vann med en klype salt. Etter ett minutt legges nykålen i, koker med. Ingefær og chili tilsettes etter nok et minutt, og til slutt drysses gressløk over.

Parallellt stekes makrellfileten 3 minutter i meierismør i panne over sterk varme. Obs! Makrellfileten skal ha skinnsiden ned under hele stekeprosessen. Legg hvitløksskivene i etter 1 minutt.

Når fileten er ferdigstekt, helles stekesmøret over grønnsakene, og blandes med kokevannet til en slags suppesaus. Grønnsakene med saus danderes i bunnen av tallerkenen, aspargesen øverst. Makrellfileten legges på dette, med skinnsiden opp, og hvitløksskivene på denne igjen. Klart for servering.

Trond Moi anbefaler mandelpoteter til denne retten.

Kilde: Trond Moi