Beurre blanc

Beurre blanc med gressløk.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Smørsaus, beurre blanc

Den franske smørsausen beurre blanc er basert på hvitvin. Den er en av Lise Finckenhagens favoritter og serveres til fisk og skalldyr.

Slik gjør du

Finhakk sjalottløken og kok inn løk og hvitvin inn til ca. 1/3 av mengden.

Tilsett fløte og la det koke et snaut minutt. Pisk smørterningene inn i sausen litt etter litt. Pass på at du pisker hele tiden og hold sausen hele tiden under kokepunktet. Sausen kan skille seg hvis den koker. Smak til med salt og pepper.

Denne sausen kan varieres ved å tilsette forskjellige urter som gressløk, persille, kjørvel og estragon, eller noe annet som for eksempel kapers eller ørretrogn.

Tips

Les også: Lises sausetips

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+