Smørbrød med røykt sild og syltet løk

Røykt sild og syltet løk på smørbrød med en tynn omelett og eplestrimler.

Foto: Lars Erik Vesterdal

Smørbrød med røykt sild og syltet løk

Sild, løk og egg er gode venner på Lars Erik Vesterdals danske smørbrød.

Slik gjør du

Legg et fint lag smør på skivene. Pisk opp eggene sammen med en spiseskje vann og litt salt. Stek to tynne omeletter og rull dem sammen. Del omelettrullene i to slik at de passer på skivene.

Rens løken og del den i to. Kok dem møre i en lake av vann, eddik og sukker.

Kutt opp silden og legg den fint på omeletten, sammen med løken. Pynt med strimler av eple og en fin urt, hvis du har.

Tips

Lars Erik Vesterdal har flere forslag til danske smørbrød .

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1