NRK Meny
Smørbrød med revet lam, yoghurt og varme krydder

Brødskive med lammekjøtt kokt i yoghurt, kokosmelk og krydder, med strimlet gulrot, agurk, salatblader og finsnittet rød chili.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Smørbrød med revet lam, yoghurt og varme krydder

Har du rester etter lammelår eller annet lammekjøtt? Det kan bli til et nydelig smørbrød.

Slik gjør du

Rens lammekjøttet fritt for sener, og kok det i litt vann til du kan begynne å røre slik at det blir mos. Tilsett yoghurt, kokosmelk og krydder. Kok opp, og kok videre til all væske har fordampet. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Rens gulrøtter, og skjær dem med en ostehøvel eller rotskreller. Kutt skivene i tynne strimler. Gjør det samme med agurk. Bland dette sammen med hvit eddik og revet ingefær.

Anrett lammekjøttet på en skive brød. Topp med grønnsakene, ha på salatblader, kutt opp og strø over litt rød chili, og ha til slutt på noen urter hvis du har.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj på NRK P1