NRK Meny
Rekesmørbrød med asparges

Smørbrød med reker, asparges og majones med snøfrisk.

Foto: Lars Erik Vesterda

Smørbrød med reker og asparges

Lars Erik Vesterdals danske smørbrød med reker, asparges og majones.

Slik gjør du

Legg et fint lag smør på skivene. Vask hjertesalaten og legg bladene på først.

Skyll rekene godt i iskaldt vann og legg de på et klede.

Rens aspargesen og kok den i 2 minutter, avkjøl og kutt den opp i tynne skiver og bland dette med rekene. Smak til dette med litt sitronsaft og olivenolje. Legg rekeblandingen på skivene.

Bland majones og snøfrisk sammen med litt finkuttet dill. Fyll dette på en sprøytepose og topp det hele med dette.

Pynt med tynne skiver reddiker og dill.

Tips

Lars Erik Vesterdal har flere forslag til danske smørbrød .

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1