Laster innhold, vennligst vent..
Frokostsmørbrød med eggerøre og omelett med traktkantareller

Øyvind Bøe Dalelvs smørbrød. På bilder er (fra venstre) sild med sennepssaus og eple, omelett med traktkantareller, oksebryst med sylteagurk, rødbeter og revet pepperrot, eggerøre og gravlaks, og reker med sitronmajones.

Foto: P3 / NRK

Smørbrød med eggerøre og omelett med traktkantareller

Den unge kokken Øyvind Bøe Dalelv (21) vant yrkes-VM i konkurranse mot 31 andre kokker fra hele verden. Her får du hans smørbrødtips.

Slik gjør du

Omelett med sopp
Varm litt olje i pannen. Ha i traktkantareller (eller annen sopp) og hakket sjalottløk, og fres det til det blir gyllent. Visp sammen egg og hell over. Rør forsiktig og vend så til en side.

Sett hele panna (hvis den tåler slik varme da) i stekeovnen på 200 grader. Stek til den er gjennomstekt. (Det tar ikke så lang tid, så følg med.)

Hvis du ikke har en panne som tåler varme, så kan man legge et lokk over omeletten til den er ferdig. Poenget er at den skal få litt overvarme.

Eggerøre
Øyvinds eggerøre lages med vannbad. Det gjør den ekstra luftig og saftig. Varm opp en kasserolle med vann til vannet når cirka 80 grader (litt før det begynner å koke). Sett en bakebolle oppi kasserollen slik at den kommer i kontakt med vannet.

Bland sammen egg, fløte, salt og pepper som til en vanlig eggerøre. Ha blandingen over i bollen, og visp helt til blandingen har blitt til eggerøre. Det er veldig viktig at du ikke har eggerøren i kontakt med varme for lenge, da blir den tørr.

Bland i en liten dæsj med godt smør når eggerøren er ferdig.

Tips

Øyvind Bøe Dalelv

Øyvind Bøe Dalelv (21).

Foto: p3.no / NRK

Det viktigste budskapet til Øyvind er: Bruk fantasien og prøv noe nytt.

– I omelett bruker folk tradisjonelt skinke og bacon, men det er mulig å prøve nye ting. For eksempel grønnsaker, eller sopp slik jeg har valgt, sier han.

Verdensmesterskapet i yrkesfag, WorldSkills, ble arrangert i London 5.–9. oktober. Øyvind Bøe Dalelv gikk til topps i kategorien for kokker. Gullvinneren jobber til vanlig som gourmetkokk på Statholdergaarden, der han også begynte karrieren som 17 år gammel lærling.

Kilde: Øyvind Bøe Dalelv/p3.no