Smørbrød med gravet fisk og dressing

Her serveres morten som et mettende smørbrød med poteter og egg.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Smørbrød med egg, gravet fisk og dressing

Graving er en god måte å tilberede fisk som har mange små bein. Mort har en veldig god smak og gjør seg godt som gravet fisk. Gravingslaken gir en følelse av helt beinfri fisk. Fiskekjøttet får en fin konsistens med litt mer tyggemotstand.

Slik gjør du

Gravet mort

Rens og fileter morten. Skjær ut sidebeina og beinraden som går langs midten. Bland vann, eddik og salt. Legg mortbitene i laken. La den ligge i 12 timer til morten er hvit helt gjennom. La fisken renne av på kjøkkenpapir. Oppbevares kjølig.

Nobis-dressing

Kok egg i tre minutter. Grav ut de helt bløtkokte eggene. Ha dem i en blender med eddik, gressløk og hvitløk og tilsett matolje.

Servering

Kok tre egg i åtte minutter og grovhakk dem. Skrell løken og skjær den i tynne skiver.

Bland mortfiletene med dressingen og server den på smurt skive med grovmoste poteter, egghakk og løk.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE