Laster innhold, vennligst vent..
Smørbrød med biff bearnés og mini pommes frites

Et smørbrød utenom det vanlige: Biff bearnés med mini pommes frites.

Foto: DR

Smørbrød med biff bearnés og mini pommes frites

Det er vanskelig å finne noen som ikke liker biff med bearnés og sprø pommes frites. Hvorfor ikke lage et smørbrød med samme tema?

Slik gjør du

Løk

Skrell løkene, skjær dem i to og så i ganske tynne skiver. Stek løken langsomt på panne i smør til den blir myk og gyllen. Sett løken til side.

Pommes frites

Skrell potetene. Skjær dem til potetstrimler på en mandolin. Skyll strimlene i flere omganger i vann. Tørk dem helt i et håndkle. Friter potetstrimlene i olje til de er gylne og sprø. Legg dem til å dryppe av på kjøkkenpapir, dryss over salt.

Biff

Gi biffene et godt dryss med salt og pepper. Stek dem i litt olje og smør til de er medium rare. La dem hvile tildekket i minst ti minutter.

Smørbrød med biff, bearnésmajones og mini pommes frites

Smør brødet og ha på brønnkarse. Skjær biffene i fine skiver og legg dem på brødet. Legg en stripe løk midt på smørbrødet. Pynt med topper av bearnésmajones. Øverst legges en god håndfull sprø mini pommes frites.

Bearnésmajones

Finhakk sjalottløken. Ha den i en gryte med estragoneddiken. Kok inn til det er et par skjeer væske igjen. La løken og eddiken avkjøles. Ha den i en skål sammen med eggeplommer, dijonsennep, salt og pepper. Pisk inn oljen litt av gangen til passende konsistens. Bland inn finhakkede estragonblader og smak til. Ha majonesen i en sprøytepose og legg den på kjøl.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR