NRK Meny
Soppsmørbrød

Hanne Frosta pynter soppsmørbrødet med fioler og roseblader.

Foto: NRK

Smør på flesk

På valgdagen ble det valgflesk Hanne Frosta serverte i Førkveld. Disse skivene med soppstuing og bacon kan du kose deg med selv om det ikke er valg.

Slik gjør du

Spekk kuttes opp i biter og smeltes i kjele. Bruk lav varme.
Når alt er smeltet, tilsett litt salt og finhakkede urter, som timian.
Kjøl ned.
Dette brukes som smør på den ristede skiven.

Bacon stekes sprøtt og legges på papir. Da holder det seg knasende sprøtt.
Soppen kuttes opp. Ha smør i pannen. Når det er nøttebrunt stekes soppen.
Ha på fløte og smak til med litt salt.

Ha soppstuing på skiven, legg på bacon. Dryss rikelig med friske urter på toppen.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld