Bærsmoothie

Britt Kåsin laget smoothie med blåbær, bringebær og jordbær.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Fire friske smoothies med bær

Bad i bær og friske drinker. For vi spiste mindre frukt og bær enn vi pleier under pandemien. Nå har alle salatbarer vært åpne i flere uker, og vi kan kjøpe friske bær i dagligvarebutikken året rundt. Her får du fire forslag til herlige blandinger.

Slik gjør du

Ikke kast frukt og bær om du ikke får spist dem opp. Kutt dem opp og frys dem ned. På den måten har du alltid bær til deilige smoothies.

Britt Kåsin fra Opplysningskontoret for frukt og grønt bruker viser oss vei med oppskriftene sine.

Alt blandes raskt i en blender og serveres umiddelbart. Isbitene gjør smoothien kaldere, friskere og fyldigere.

Du kan også fryse bærene enkeltvis og bruk dem som «isbiter» i smoothien. Bananer kan også kuttes i biter og fryses.

Du kan nesten ikke trå feil. Å blande bær med enten juice, yoghurt, vann eller kefir, blir alltid godt.

Tips

Flere oppskrifter: «Jacobsen»

Hør Britt Kåsin og programleder Hans-Petter Jacobsen i «Jacobsen på lørdag».

Kilde: Britt Kåsin i «Jacobsen på lørdag»