Smoky pulled pork med coleslaw

Stevie Parles langtidsstekte svinekjøtt er godt krydret og serveres med barbecue-saus og coleslaw.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Smoky pulled pork med coleslaw

Svinekjøttet er så godt kokt at det faller fra hverandre når du er borti med en gaffel, pulled pork. Det serveres med barbecue-saus og en god kålsalat, coleslaw.

– Denne oppskriften gir mye god mat med liten innsats, sier kokken Stevie Parle. Du kan ha kjøttet i stekeovnen over natten eller starte tidlig, så er maten klar til middag. Det tar ikke lang tid å få den i ovnen og resultatet er verd å vente på. Hvis du ikke får tak i chipotle- eller anchochili bruk en ekstra teskje røykt paprika i stedet.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 °C (gassmerke 7).

Knus ingrediensene til rub-en i en morter. Fjern skinnet av svinebogen.

Ha på godt med salt på svinekjøttet.

Bruk en dyp gryte som kan stå i ovnen, med lokk. Varm opp olje i gryten og brun svinekjøttet på alle kanter. Ta kjøttet ut av gryten og gni inn rub over det hele. Hell ut oljen fra gryten og legg svinekjøttet tilbake. Hell over sider eller eplejuice. Stekes i ovnen uten lokk i 20 minutter. Reduser varmen til 140 °C (gassmerke 1) og sett på lokk og stek videre i 3 1/2 - 5 timer til kjøttet er mørt og lett faller fra hverandre. Ha på mer sider, juice eller vann underveis hvis det er nødvendig.

Ta gryten ut av ovnen. Hell væsken over i en kjele mens kjøttet fremdeles er i gryten. Kok opp væsken, tilsett ingrediensene til barbecue-sausen og krydder. Skru ned varmen og la det stå og småkoke i 10-15 minutter til sausen har blitt litt redusert.

Mens sausen koker tas svinekjøttet fra hverandre med en gaffel.

Lag coleslaw med finsnittet kål, reddiker og vårløk. Riv over urtene og press over saften fra lime sammen med noen dråper olje. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Hell barbecue-saus over svinekjøttet og server coleslaw ved siden av.

Kilde: Stevie Parle i TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4