Smilende bakte gresskar

Bakte gresskarbåter med spekeskinke, små salatblader, gresskarfrø og chioggiabeter.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Smilende bakte gresskar

Rockekokk Lars Erik Vesterdal kaller gresskarretten sin for smashing pumpkins. Bakte båter av gresskar serveres med god spekeskinke, sprø gresskarfrø og stripete beter.

Slik gjør du

Del opp gresskaret i store båter og legg dem i en ildfastform og ha på salt, pepper og litt olivenolje. Bak de i ovnen på ca. 180 °C i 30 – 45 minutter avhengig av størrelsen.
Anrett de varme gresskarbåtene på et fat, og topp dette med spekeskinke, salatblader, gresskarfrø og litt rømme.

Tips

Hvis du får tak chioggiabeter (kalles også polkabeter) kan de skjæres syltynt, vendes i olje, salt og pepper og pynte med helt til slutt.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK1