NRK Meny
Iskrem
Foto: Colourbox

Smakstilsetninger til iskrem

Slik gjør du

Vanilje
Smak til kremen med 2 – 3 ts vaniljesukker eller skrapet frø fra 1 vaniljestang.

Sjokolade
Smak kremen til med hakket eller revet sjokolade, sjokoladesaus, sjokolademelkpulver, kakao, dajmkuler eller non stop.

Mokka
Visp kremen sammen med 1 ts pulverkaffe.

Bær
Smak kremen til med friske eller frosne bær eller litt syltetøy.

Krokanis
Smak kremen til med grovknust krokan, kjøpt eller hjemmelaget.

Smelt 1 ½ dl sukker i stekepanne, ha i 1 dl grovhakkede mandler.
Kok i 1 minutt til fargen er gyllen.
Hell blandingen på bakepapir og avkjøl før den knuses.

Rom-rosin
La rosiner trekke 3 – 4 timer i rom og rør dem inn i kremen.

Enkel vaniljeis
En veldig enkel og god is som ikke krever mye arbeid.
Frys ferdig vaniljesaus natten over.
Lag kuler og server med frukt og eventuelt revet sjokolade.