Hopp til innhold

Smaken av Danmark

Claus Meyer tar oss med på en kulinarisk rundtur i Danmark, og han starter i nord. Her får du oppskriftene fra programmene.

Claus Meyer

Her er Claus Meyer på Bornholm. Vi følger ham rundt i Danmark på jakt etter gode råvarer.

Foto: Tellus Works Television AS

Rødspetter i et spesielt lys

Claus Meyer besøker Skagen og lager fiskekaker med remulade og rødspette med poteter og smørsaus.

Med smak fra Limfjorden

Claus Meyer gleder seg over årets første blåskjell og rister ut den ene skalldyrretten etter den andre. Han lager østerssuppe og en salat med artisjokker, epler, bær og kjørvel.

Våren på Fyn

I Fåborg fanger Claus Meyer fjordreker og lager en uforglemmelig rabarbraterte. Han besøker Steensgaard Herregaard og der består menyen av grillet okse og tarteletter med asparges, erter og spisskål.

Danser med moskusokse

Kokken Claus Meyer har dratt til Grønland og fanger grønlandsreker og isfjordskveite som han tilbereder med kapers, krabbekjøtt og poteter. Claus Meyer danser praktisk talt med moskusoksen før han forvandler kjøttet til en velsmakende tartar.

Grønne jordbær i Gudhjem

Kokken Claus Meyer sykler rundt på vakre Bornholm. Han serverer grillet sild med en pickles av grønne jordbær og sennepsfrø. Han stiller også opp med gylne pannekaker, jordbær og vaniljeparfait som sent vil bli glemt.

Danmarks lykkeligste ku

Kokken Claus Meyer er på Nord-Sjælland, hvor kyrne gresser fredelig på jordene. Her besøker han en økologisk bonde, som elsker sine kyr over alt på jord. Claus Meyer lager forskjellige enkle, velsmakende melkeretter og forsker i den lokale meieritradisjon.

Det hvite gull

Denne gangen tar kokken Claus Meyer oss med til Samsø og Læsø. Vi får se den gamle måten å produsere salt på og møter krepsefiskerne i havnen. Claus Meyer tilbereder sjøkreps og tar med skinke fra Læsø også.

Grønnsaksdyrking på gammel havbunn

Lammefjorden i Nordvest-Sjælland er oppdemmet havbunn. Jorden har vist seg utmerket til å dyrke grønnsaker som gulrøtter og asparges, men også til svineoppdrett. Kokken Claus Meyer besøker en svineoppdretter som forteller om sin virksomhet. Claus Meyer griller svinekoteletter, lager en gulrotdrikk med rognebær og baker selleri i høy over åpen ild.

Mine somre i Smålandshavet

Kokken Claus Meyer drar til Lolland, Falster, Fejø og Lilleø. Her baker han tradisjonell eplekake og inviterer på røykt ål med epler.

Vill matlaging i norske fjell

Selv om programmet kalles Smaken av Danmark i Norge, så har Claus Meyer tatt turen med danskebåten til Oslo og videre til Arne Brimi og Jotunheimen. Mens han er på båten lager han retter med sild. Fersk sild og marinert sild. På fjellet blir han med på rypejakt og serverer rypene med ville bær.

Marsklam og rømøreker

I Sønderjylland lager Claus Meyer en kald salat med lam og hestereker fra Rømø. Han griller lammelår og lager en salat med neper til.

Røverne i Rold skov

Kokken Claus Meyer har dratt til Ålborg, og ved en gammel gravhaug lager han postei av hare og fasan med kastanjer og sopp. Ved Voergård slott lager han en viltrett med rosenkål.

Humleeventyret

Kokken Claus Meyer forteller om det danske øls historie og lager rustikk grønnsaksuppe med økologiske grønnsaker og smørbrød med leverpostei og rødbeter og med rullepølse.