NRK Meny
Småkaker med svisker

Sveskefær kaller danske Mette Blomsterberg disse småkakene med svisker.

Foto: Fra TV-serien Danmarks beste kaker / DR

Småkaker med svisker

– Nybakt er best! Mette Blomsterberg lager småkaker med svisker. De er best når de er nystekte. Et tips er å ha en rull med deig klar i fryseren, hvis behovet skulle melde seg.

Slik gjør du

Sviskene hakkes relativt fint. La dem tørke på kjøkkenbenken en times tid.

Den halve vaniljestangen skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene blandes sammen med litt sukker på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg.

Elt mel, smør, vaniljesukker og melis sammen til en jevn deig. Tilsett sviskene og elt til alt er fordelt i deigen.

Form deigen til en lang pølse, ca. 7 cm i diameter.

Legg pølsen i kjøleskapet i en times tid. Skjær pølsen i 5-6 mm tykke skiver. Legg dem på bakeplate med bakepapir og stek dem i ovnen ved 180 °C i 12-14 minutter til de er lett gylne.

Ta kakebe ut av ovnen og la dem avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks.

Tips

Pølsen med deig kan godt fryses. Når du vil ha nystekte småkaker med svisker er det bare å skjære opp og sette i ovnen.

Se også: Oppskriftene til Danmarks beste kaker

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Danmarks beste kaker/DR