Slik gjør du
Gi blekkspruten noen tørre slag for å fjerne slim. Fjern også den ytre hinnen, hvis den fortsatt sitter på. Eller be fiskehandleren om å rense dyret for deg.
Skjær armene av blekkspruten og ha dem i en stor gryte med vann, hakket persille, oregano, salt, eddik og hvitvin. Har du litt gulrot og purre så putter du det også i gryten. La blekkspruten småkoke i minst 1 1/2 time (gjerne mer) til den er helt mør.
Skjær de kokte blekksprutarmene i passende stykker og vend dem i en asiatisk marinade av finhakket frisk ingefær, vårløk, thaibasilikum, sesamolje, sitronsaft og soya.
Før spydet kan gjøres klar blansjeres passe munnfuller av fennikel i kokende vann. Så tres annen hver gang blekksprut og fennikel på spidd.
Grill spiddene i 10-15 minutter og nyt dem i gode venners lag.
Tips
Se også:
Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR