Små spidd med blekksprut

Blekksprut på grillen. Adam og James Price koker blekkspruten godt før den tres på spyd sammen med fennikel.

Slik gjør du

Gi blekkspruten noen tørre slag for å fjerne slim. Fjern også den ytre hinnen, hvis den fortsatt sitter på. Eller be fiskehandleren om å rense dyret for deg.

Skjær armene av blekkspruten og ha dem i en stor gryte med vann, hakket persille, oregano, salt, eddik og hvitvin. Har du litt gulrot og purre så putter du det også i gryten. La blekkspruten småkoke i minst 1 1/2 time (gjerne mer) til den er helt mør.

Skjær de kokte blekksprutarmene i passende stykker og vend dem i en asiatisk marinade av finhakket frisk ingefær, vårløk, thaibasilikum, sesamolje, sitronsaft og soya.

Før spydet kan gjøres klar blansjeres passe munnfuller av fennikel i kokende vann. Så tres annen hver gang blekksprut og fennikel på spidd.

Grill spiddene i 10-15 minutter og nyt dem i gode venners lag.

Tips

Se også: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR