Laster innhold, vennligst vent..
Mince pies

De små fruktpaiene pyntes med julemotiver til jul.

Foto: Fra TV-serien Duften av nybakt

Små paier med fruktfyll

Disse små fruktpaiene, mince pies, fra Rachel Allen er perfekt som snacks sammen med gløgg eller til en kopp kaffe.

Slik gjør du

Mørdeig
Ha mel og smør i en food prosessor og bland det sammen. Ha i halvparten av pisket egg og fortsette å blande. Du kan ha i litt mer egg, men ikke for mye. Blandingen skal være akkurat så fuktig at den samler seg. Hvis du blander for hånd, smuldre smøret i melet og ha i akkurat nok egg til at det blir en deig.

Pakk deigen i plastfolie, la den være ca 2 cm tykk, ha den i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller hvis du har det travelt, i fryseren i 10-15 minutter.

Små paier med fruktfyll (Mince pies)
Forvarm ovnen til 200 °C.

Kjevle ut deigen til 3 mm tykkelse på et melet bakebord. Skjær ut 24 sirkler 6 cm i diameter. Dette blir bunnene i paiene. Skjær ut 24 sirkler som er litt mindre eller bruk en stjerneform til å lage 24 sirkler/stjerner. Disse blir lokkene på paiene.

Ha papirformer i en kakeform med 24 huller eller 16 huller. Fyll hver form med paideig-bunn. Legg på en teskje av fruktfyllet og legg på av de mindre sirklene eller stjerne. Pensle med pisket egg.

Stekes i ovnen i 10-13 minutter til de er lyst gylne. Avkjøles i 5 minutter i formen. Deretter legges de på rist for avkjøling. Dryss over melis ved servering.

Mince meat eller fruktfyll
Skrell eplene, ta ut kjernene og del dem i store biter. Riv skallet på appelsinene og sitronene, press ut saften.

Ha eplebiter i en liten kasserolle med 1 ts vann. Ha på lokk og la eplene koke over lav varme i ca 8 - 10 minutter til eplene er blitt til en masse. La det avkjøle.

Bland alle ingrediensene sammen. Ha dem på sterilisert glass.

La fruktfyllet godgjøre seg i minst 2 uker før bruk.

Tips

Mincemeat er en blanding av hakket tørket frukt, brennevin og krydder, og iblant ister, storfekjøtt eller hjortekjøtt. Opprinnelig inneholdt mincemeat alltid kjøtt. Mange moderne oppskrifter inneholder ister, men vegetabilsk matfett brukes noen ganger i stedet. Mincemeat er vanlig i det britiske og irske kjøkken, i Bretagne, Nord-Europa, Canada og New England. (Wikipedia)


Kilde: Duften av nybakt / Orig. tittel: Rachel Allen: Bake!