Laster innhold, vennligst vent..
Små beter og gulrøtter med rapsmajones, valnøtter og brunt smør

Rotfruktsymfoni er et av navnene Tareq Taylor har på tallerkenen med rødbeter, gulbeter og gulrøtter.

Foto: SVT

Små beter og gulrøtter med rapsmajones, valnøtter og brunt smør

Tareq Taylor i TV-serien Fredag i hagen er veldig glad i rødbeter. Og nå har han gulbeter også på sin luksustallerken. Tynne skiver av bete kan spises rå. Rødbetene er litt bitrere enn gulbetene.

Slik gjør du

Kok alle grønnsakene, bortsett fra en av gulbetene, i lettsaltet vann til de er myke, men fortsatt harde i midten!

Skrell grønnsakene og del rødbetene i lengderetningen. Legg dem til side så lenge.

Brun smøret i en kjele over svak varme til det blir gyllenbrunt. Det tar ca. 15–20 minutter, ellers er temperaturen for høy og nøttesmaken har ikke tid til å utvikle seg.

Stek deretter brødterningene i smøret og ha valnøttene i til slutt.

Majones
Bland eggeplomme, sennep, eddik og en klype salt. Tilsett rapsolje mens du visper kraftig.

Så langt kan du faktisk forberede dagen før servering!

Varm grønnsakene forsiktig før servering og server dem med et par skjeer majones og varmt smør med valnøtter og sprø brødterninger
Pynt med litt av bladene fra gulrøttene og betene og med litt blomkarse.

Tips

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Fredag i hagen/SVT