NRK Meny
Krepsesuppe

Suppen kan lages på frosne kreps selv om fersk kreps selvfølgelig er å foretrekke.

Foto: YLE

Skummende krepsesuppe med fritert abbor og edelostkrem

Krepsesuppe er en av Michaels klassikere. Denne gangen krydres suppen med muskat. Inspirasjonen er hentet fra Gustafa Björklunds kokebok som Michael fant i kokebokmuseet i Grythyttan.

Slik gjør du

Skrell krepsen og legg krepsehalene til side. Kok hvitvin sammen med skall, fløte, løk, karve og dill til du har redusert mengden væske til halvparten.

Sil suppen og smak til med salt og pepper.

Ved servering, skum opp suppen med en stavmikser. Legg krepshalene i suppetallerkenene og hell suppen over. Server stekt abborfilet ved siden av suppen sammen med en skål edelostkrem. En skje ostekrem has i suppen ved servering.

Friterte abborfileter
Vend fiskebitene i hvetemel, deretter i lettpisket egg og til slutt i griljermel. Stek abborbitene til de får en gyllen brunfarge. Saltes og serveres med en gang.

Edelostkrem
Bland blåmuggost og crème fraîche. Tilsett finhakket dill og smak til med pepper.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Mat i Norden

Kilde: Michael Björklund i TV-serien Mat i Norden/YLE