Laster innhold, vennligst vent..
Skriverfruens kaffekaker

Skriverfruens kaffekaker med melisglasur.

Foto: Frank Nygård / NRK

Skriverfruens kaffekaker

Kaffekaker inneholder ikke kaffe, men kakao. Og de passer svært godt sammen med en kaffekopp. Oppskriften på "Skriverfruens kaffekaker" kommer fra Ann Ingvild Pedersen og Bakeribygget på Moholmen i Mo i Rana.

Slik gjør du

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt de tørre ingrediensene og bland i til en jevn deig.

Del deigen i fire. Form hver del til pølser som er omtrent like lange som stekeplaten. Legg pølsene på en bakepapirdekket stekeplate, og trykk dem ned med fingrene så de blir omtrent en centimeter tykke.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 15 minutter.

Lag imens tykk melisglasur. Ha glasuren i en plastpose og klipp et passe stort hull i den ene enden.

Når de ferdigstekte kakene tas ut av ovnen, sprøyter du en tykk stripe melis på midten av hver kakelengde. Varmen fra kakene vil gjøre at melisglasuren mykner litt. Bruk en smørekniv til å smøre stripen med melisglasur litt utover, men ikke mer enn at det bare er en stripe melisglasur på midten av kakene. Skjær så opp kakelengdene på skrå i to centimeter tykke stenger. Avkjøl kakene på rist.

Tips

Skriverfruens kaffekaker oppbevares i tett kakeboks. La kakene blir skikkelig avkjølte før de pakkes ned, slik at glasuren har stivnet helt. Legg matpapir mellom lagene.

Kilde: Kafeen i Bakeribygget på Moholmen i Mo i Rana i TV-programmet #nrkjulebakst