Skrei med grillet hjertesalat og avokadokrem

Avokadokrem, mango, potetgull og stekt hjertesalat er en kreativ måte å servere skreien på.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Skrei med grillet hjertesalat og avokadokrem

Lars Erik Vesterdal serverer restene av kokt skrei med grillet hjertesalat, avokadokrem, mango og potetgull.

Slik gjør du

Flak opp fisken og ha den i en bolle. Mariner den med soyasaus, sitron, litt olivenolje, finkuttet ingefær og chili. La dette stå i fem minutter.

Del hjertesalaten i to og «grill» den i en glovarm panne med noen dråper olje.

Kjør opp avokado, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper i en blender, eller med en stavmikser, til en glatt krem.

Anrett den grillede salaten i bunnen av en tallerken og legg på den marinerte skreien. Topp dette med avokadokrem, mangoskiver og knust potetgull. Pynt med noen urter, hvis du har.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i Brønsj/NRK P1