Laster innhold, vennligst vent..

Skrei med fennikel og paprikasaus

Slik gjør du

Skrubb skinnet og skjær skreifileten i serveringsstykker.
Dryss litt salt på fisken og stek den i olje med skinnsiden ned.
Stek den til skinnet er gyldent og sprøtt, snu den og stek raskt på den andre siden.
Rens og del fennikel i båter og damp dem noen minutter i lettsaltet vann.

Paprikasaus
Del paprikaen i to og stek den i stekeovn ved sterk varme, gjerne under grill. La dem ligge til de får svarte flekker. Ta dem ut og avkjøl i plastpose. Rens dem, dra av skallet og mos dem.

Surr løken myk i olivenolje/smør.
Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl.
Tilsett kremfløte og paprikamos og kok opp.
Sil sausen, smak til med salt og pepper og tilsett provencekrydder.

Kilde: Eksportutvalget for fisk