NRK Meny

Skrei med chèvre

Franskmennene er glad i norsk skrei. Stadig flere butikker og restauranter tilbyr nå delikatessen. Så i dag kan du lage fransk middag med norske råvarer!

Slik gjør du

Skrell ingefæren og skjær den i små biter (finhakk). Oppbevar det kjølig.
Vask korianderbladene.
Kutt fenikkel, oliven og sitronskall i brunoise (små terninger).
Stek lett i smør.

Legg skreistykkene på pølsa, tilsett smakstilsetningene (fenikkel, oliven,sitronskall og ingefær) og noen blader med koriander.
Bland og stek lett i panne.
Stek i ovn i seks minutter.
Server med stykker av frisk chèvre, olje med mye smak og gressløk.

Tips

Crépinette er en type liten pølse av svinekjøtt.
Fromage de chèvre er fransk hvit geitost.

Kilde: Eksportutvalget for fisk