Laster innhold, vennligst vent..
Skotske bringebærsnitter - Empire biscuits fra Isle of Skye

Doble småkaker med bringebærsyltetøy, melisglasur og gelépynt.

Foto: DR

Skotske bringebærsnitter – Empire biscuits fra Isle of Skye

– Jeg elsker den storheten som finnes i disse småkakenes tittel, sier Tobias Hamann-Pedersen om Empire biscuits. Dette er skottenes svar på danske bringebærsnitter. De pyntes med en glasur med geitemelk og gelétopper.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk smør og sukker til luftig konsistens og sikt i melet til det er helt blandet. Strø litt mel på bordet og kjevle deigen ut til ca. 5 mm tykkelse. Bruk en rund utstikker eller et lite glass til å lage så mange runde kaker som mulig. Husk å lage et partall, siden de skal legges sammen to og to til slutt.

Legg kakene på en bakeplate med bakepapir og stek dem i 8-10 minutter, til de er lett gylne. Avkjøl kakene raskt ved å legge dem på en rist mens de fortsatt ligger på bakepapiret. Etter fem minutter kan du flytte bakepapiret og la dem avkjøles videre til de har romtemperatur.

Smør en teskje bringebærsyltetøy på annen hver kake. Ikke legg syltettøyet helt ut til kanten, ellers risikerer du at det renner utenfor når kakene legges sammen. Legg de kakene som ikke er dekket av syltetøy ovenpå de andre og gi dem et lett trykk, så de henger sammen.

Hell melis i en bolle og bland melken i litt av gangen til du får passe konsistens på glasuren. Smør glasur på toppen av kakene og sett et cocktailbær eller en gelétopp eller vingummi i midten, mens glasuren fortsatt er fuktig.

La glasuren sette seg, og nyt kakene til en god kopp te eller et glass melk.

Kilde: Tobias Hamann-Pedersen i TV-serien Tobias på kakeeventyr/DR