Skjell i Fino

Små hjerteskjell og venusskjell med løk, paprika og spekeskinke.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Skjell i Fino

Små hjerteskjell og venusskjell kokt i spansk sherry med løk, hvitløk og spansk spekeskinke.

Slik gjør du

Hvis fiskehandleren ikke kan skaffe hjerte- eller venusskjell, kan du bruke blåskjell i stedet.

Stek finhakket løk, hvitløk, serranoskinke, paprika og persille i en gryte.

Skrubb, rens og skyll skjellene godt.

Når løken er blitt glassklar i konsistensen tilsettes Fino og vann og dette koker opp. Tilsett skjellene og ha på lokket. Rist gryten en gang i mellom og la skjellene koke i 3-4 minutter.

Dryss på litt salt og pepper.

Server skjellene med godt brød til.

Tips

Flere oppskrifter: Spanske fristelser

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR