Skjærgårdsgryte med abbor og kreps

Råvarer som passer godt sammen, kreps, purre, gulrot, kantarell og abbor i en gryte.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Skjærgårdsgryte med abbor og kreps

Restene av krepseskall etter krepselaget kan være illeluktende problemavfall eller råstoff til god kraft til supper og gryter. Her brukes kraften i oppskriften til en herlig skjærgårdsgryte. Skallet kan fryses og kokes til kraft senere, eller man kan koke kraft med en gang og fryse den.

Slik gjør du

Skrell krepsene, ta vare på skallet. Stek skallet i smør, og ha på vann så det dekker. La det småkoke i 15 minutter. Sil vekk skallet og ta vare på kraften.

Skrell og skjær potetene i terninger. Ha terningene i gryten med kraft. Kok potetene møre. Tilsett fløte og la det koke opp.

Skjær purre og gulrot i skiver. Rens kantarellene. Fres grønnsaker og sopp i en panne. Ha dem over i gryten med kraft og poteter.

Tilsett fisken til slutt og smak til med persille, sitron, salt og pepper. Ha i krepsehalene hvis du fortsatt har noen igjen.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE