NRK Meny
Video Ronny Finsås røyker laks på tur

Ronny Finsås har fylt røykeboksen med skiver, røykespon og fersk laks. Han tar alt ut av boksen og viser Lars Barmen hvordan han røyker laksen. Snart blir det lune kanapeer til skiseilerne.

Skiseilkanapé med laks

Kjøkkensjef på Finse, Ronny Finsås, har med seg en liten røykeboks på tur. Han røyker laks til gode brødskiver ute.

Slik gjør du

Hjemme
Legg laksestykkene i en dyp form, dryss over sukker og salt og la den trekke i ½ time.
Skyll av sukker og salt og pakk bitene i en plastpose.

Smør brødskivene med rømme og dryss over basilikum. Legg skivene sammen 2 og 2 og pakk dem i plastpose.

På tur
Legg laksebitene på rist i varm røykeovn. Strø sagflis i bunnen på røykovnen og sett den på rist på bål. Røyk til laksen er ferdig, ca. 10-15 minutter.
Server laksebitene på brødskivene.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Lars Barmen

Kilde: Ronny Finsås i TV-serien Barmeny fra 2002