Laster innhold, vennligst vent..
Skinnstekt uer
Foto: NRK

Skinnstekt uer

Slik gjør du

Del blomkålen i buketter. Bruk et rivjern og riv det ytterste på blomkålen så det ligner couscous. Skjær resten i små biter, ha det i en kasserolle og tilsett melk til det såvidt dekker blomkålen.

Kok opp og la det koke til blomkålen blir helt mør. Hell av kokemelken og kjør blomkålen til en glatt pure i hurtigmikser. Smak til med salt og hold pureen varm.

Skjær fisken i fire jevne stykker. Lag noen snitt i skinnet og krydre med salt og pepper.

Skjær baconet i små biter. Stek bacon, sjalottløk og hvitløk i en liten stekepanne til baconet blir sprøtt, og hell av fettet. (Ta vare på det.) Tilsett appelsinsaft og soyasaus og kok til det meste av væsken har fordampet. Bland inn baconfettet og hakket gressløk.

Stek fisken i en middels varm teflonpanne med skinnsiden ned. Stek i 5-6 minutter til skinnet blir sprøtt, snu og stek fisken ytterligere ca. 2 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten. Stek blomkål-couscousen gyllen i litt smør og smak den til med salt og pepper.

Anrett skinnstekt uer på blomkålpure, dryss blomkålcouscous rundt pureen og sausen litt på og rundt fisken. Pynt gjerne med noen små spirer eller mini-salatblader

Kilde: Lise Finckenhagen