NRK Meny

Skinnstekt kyllingbryst med fløtesaus

Å steke kyllingbryst på skinnsiden gir en saftig og god smak. Det er fordi skinnet er med på å skåne fileten under stekingen. Kyllingbryst med fløtesaus serverer du med potetpuré, kokt ris eller pasta.

Slik gjør du

Gni kyllingbrystene inn med salt og pepper. Stek dem i en jernpanne med skinnsiden ned i solsikkeolje. Stek på middels varme til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 8-10 minutter. Snu filetene og ha på smør, sitronsaft og hvitløkfedd som er delt i to, og stek dem ferdig på filetsiden i et par minutter. Ta brystene ut av pannen og la dem hvile i 10 minutter før de serveres.

Kok ut pannen med fløte på middels varme i ca. 10 minutter til fløten tykner og ha i finhakket estragon. Smak til med salt, sitronsaft og litt cayennepepper.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde