NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Divorced eggs, skilte egg

Divorced eggs eller huevos divorciados kalles denne retten. Det ene speilegget får rødt tilbehør og det andre grønt. Begge med en smak av chili.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Skilte egg

Skilte egg er en vanlig meksikansk frokostrett med stekte egg. Navnet har den fått fordi eggene får to helt forskjellige sauser, en rød, varm og krydret og en grønn, kald og ikke fullt så krydret. Den grønne sausen lages vanligvis med tomatillos (en slektning til physalis), men det går også fint med eple og urter.

Slik gjør du

Krydret tomatsaus

Finhakk rødløk, hvitløk og chili
Ha litt olje i pannen og stek rødløk og hvitløk forsiktig til de er møre. Tilsett chili og allehånde og fortsett å steke litt til før tomatene has i. Knus tomatene med baksiden av skjeen til du har en jevn saus. Smak til med salt og pepper. La det småkoke uten lokk i 20 minutter til sausen er søt og har tyknet.

Grønn eplesalsa

Finhakke eplet, agurken, korianderbladene, vårløken og chilien. Ha alle ingrediensene i en liten skål, press over limejuice og smak til med salt og pepper.

Stek eggene

Ha litt olje i pannen og stek eggene, enten alle på en gang eller ett om gangen, det kommer an på hvor stor stekepannen er.

Servering

Ristet brød eller tortillas legge på en tallerken, legg på to stekte egg. Ha den rød sausen på det ene egget og den grønne sausen over det andre.

Kilde: Steve Parle og Emma Grazette i TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4