NRK Meny
Skalldyrsbisque

Skalldyrsbisque kokt på reke- og sjøkrepsskall.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Skalldyrsbisque

Suppe kokt på reker og sjøkreps serveres med brød og rouille.

Slik gjør du

Sjalottløkene finhakkes og stekes i en gryte i en blanding av smør og olje til løken er klar og gjennomsiktig i konsistensen.

Rekene og sjøkrepsen pilles. Gjem skallet. De nypillede rekene og sjøkrepsene dekkes til og settes i kjøleskapet. Skallet stekes i gryten sammen med løken i ca. 4-5 minutter. Hell på en god slant hvitvin eller konjakk.

Når alkoholen har fordampet etter et minutt eller to helles det på vann til skallet er godt dekket. Kok alt godt i 1/2-1 time. Så kjøres hele sulamitten med en stavblender eller i en food processor til en ganske jevn masse. Legg et saftklede i en sikt i en stor skål og sil suppen gjennom detten. Hell suppen tilbake i gryten, la den koke opp og tilsett fløten.

La suppen småkoke i 5-10 minutter, smak til med salt og pepper. Før suppen serveres tilsettes de nypillede rekene og sjøkrepsen og koker med et par minutter.

Suppen servers med hjemmelaget rouille og nystekte bagetter.

Tips

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR