Laster innhold, vennligst vent..
Skalldyrpai med vårløk, asparges og dill

Paien til Lise Finckenhagen inneholder røykt laks, reker, asparges og vårløk og er pyntet med rogn og dill.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Skalldyrpai med vårløk, asparges og dill

Grønne asparges og vårløk får følge med reker og røykt laks i Lise Finckenhagens oppskrift på pai med skalldyr. Her er den servert med en enkel dressing av crème fraîche, rødløk og dill.

Slik gjør du

Kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kjør til deigen har samlet seg. Pakk deigen godt inn i plastfilm, og la den hvile i kjøleskapet i en times tid.

Kjevle ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene, men la den gjerne henge litt over kanten. Skjær bort overflødig deig. Dekk bunnen med bakepapir, og fyll på med tørkede erter eller bønner. Forstek paibunnen ved 200 grader i cirka 15-20 minutter. Løft ut ertene. Dem kan du bruke til samme formål ved en senere anledning.

Rens og finsnitt vårløken. Skjær vekk det nederste av aspargesene, mellom tre og fire centimeter. Skjær aspargesen i biter, men la toppene være hele. Hakk dillen og grovhakk skalldyrene. Visp sammen egg og crème fraîche, og krydre med salt og kvernet pepper.

Stek vårløk og asparges raskt i en stor stekepanne med litt smør eller olje. Hell det over i paiskallet, og tilsett skalldyr og dill. Fordel alt jevnt utover. Dryss over osten, og hell til slutt over eggeblandingen. Stek paien videre i cirka 30 minutter, eller til fyllet har «satt» seg.

Tips

  • Du kan godt erstatte 100 gram skalldyr med 100 gram røykelaks.
  • Serveres gjerne med en frisk salat og en enkel (og knallgod) dressing laget av crème fraîche, finhakket rødløk, hakket dill (og eventuelt gressløk), salt og kvernet pepper.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+