Hopp til innhold

Sju tradisjonelle middagstips

Den gode tradisjonsmaten har en tendens til å drukne i nordmenns moderne matvaner. Men det betyr ikke at den ikke er god! Her er sju forslag til hva du kan lage til middag.

Kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker i brun saus med tyttebær og ertepuré. Oppskriften finner du nederst i artikkelen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Lammefrikassé med en liten vri

Lammefrikassé er en tradisjonell middagsrett. Men kanskje du ikke har hatt rømme og sitron i sausen før? Oppskriften får du fra kokken Andreas Myhrvold.

Lammeklassiker

Kan dansker lage fårikål? Det kan i alle fall brødrene Price når de skal lage typisk norsk mat.

Vinneren på middagsbordet

Lapskaus er lett å like, og med mørt storfekjøtt blir det ekstra godt. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.

Komle med dott

Det kalles komler, kompe, raspeball, potetball og mye mer. Det salte kjøttet og komlene passer godt sammen. Karlsbu-komler skal ha dott av salt flesk, mener kokk Bjarne Kartevoll.

En typisk norsk klassiker

Dette er en rett som kanskje minner litt om bestemor. Lise Finckenhagen serverer flesk og duppe med stekte epler. Det gir en friskhet til retten.

Fiskemiddag som metter

Vi er helt i slutten av skreisesongen. Utnytt det ved å lage fersk torsk, lever og rogn fra kokk Steinar Lindstrøm.

Kjøttkaker med lynrask ertepuré.

Kjøttkaker, brun saus og ertestuing er god norsk middag. Lise Finckenhagen serverer kjøttkakene med en lynrask ertepuré.